АҚПАРАТТЫҚ ҚАУІПСІЗДІК ТҰРҒЫСЫНАН ИНТЕРНЕТ-МӘТІНДЕРДІҢ ЛИНГВИСТИКАЛЫҚ ЗЕРТТЕЛУІ - Осокина, S.A.; Осокин, P.D. (Тіл және әдебиет: теориясы мен тәжірибесі, 2025)
Мақалада интернет байланысы мен интернет-мәтіндерді ақпараттық қауіпсіздік тұрғысынан зерттеудің жаңа пәнаралық тәсілі ұсынылған. Жұмыстың мақсаты-интернет-мәтіндерді талдаудың лингвистикалық және құқықтық аспектілерін ақпараттық қауіпсіздіктің құрамдас бөлігі ретінде қарастыру. Соңғы ғылыми еңбектерді талдай отырып, мақалада интернет-мәтінге және оның негізгі сипаттамаларына егжей-тегжейлі шолу жасалады. Әрі қарай, авторлар ақпараттық қауіпсіздіктің іргелі категорияларын ғылыми пән ретінде сипаттайды және Интернет-мәтіндерге қатысты ақпараттық қауіпсіздік мәселелерін реттейтін ресей Федерациясының құқықтық актілеріне шолу жасайды. Интернеттің лингвистикалық ерекшеліктері-мәтіндер ресей Федерациясының құқықтық актілерінде көрсетілген ақпараттық қауіпсіздікке төнетін қатерлер тұрғысынан талданады. Зерттеу нәтижелері Интернет-мәтіндердің типологиясын әзірлеуді, сондай-ақ олардың ақпараттық қауіпсіздік тұрғысынан өзіндік ерекшеліктерін ескеруді қамтиды.